Održana tribina – klimatske promjene i što možemo učiniti?
97
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-97,bridge-core-2.4,,qode_grid_1200,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8

Održana tribina – klimatske promjene i što možemo učiniti?

Category
Tribina
About This Project

Ova tribina bila je održana u cilju buđenja javne svijesti o klimatskim promjenama. Važno je naglasiti da one nisu stvar budućnosti, one su prisutne već sad i raste srednja razina mora i tope se ledenjaci. U nekim dijelovima svijeta dolazi do sve češćih ekstremnih vremenskih uvjeta i oborina, dok se u drugim pojavljuju intenzivni toplinski valovi i suše, a prognoze za budućnost nisu bajne.

Kako bi se građani bolje upoznali s temom i čuli što možemo učiniti po pitanju klimatskih promjena, volonteri Gimnazijskog volonterskog kluba, uz podršku Volonterskog centra Link, održali su hvale vrijednu tribinu o aktualnim temama u svijetu klimatskih promjena na globalnoj razini – o čemu nas  je pobliže upoznao gost predavač doc.dr.sc. Robert Pašičko. Također o mjerama koje se poduzimaju lokalno u svrhu smanjenja zagađivanja okoliša – o čemu nam je pričala Dijana Mijač Dretar.